Recent comments

Breaking News

John Pilger: Igazi háborút kockáztató propagandaháború részei már a Skripal-mérgezéses ürügy, az Aeroflot-gép átkutatása és Assange letiltása az internetről is


John Pilger, a világhírű dokumentumfilmes és tényfeltáró újságíró a Russia Todaynek adott interjújában elmondta: az a tény, hogy a londoni ecuadori nagykövetség elvette Julian Assange internet hozzáférését, az a szólásszabadság és az olyan országok, mint a Nyugatnak nem meghunyászkodó Oroszország elleni szélesebb körű korlátozó lépések része.

Elmondta, a szélesebb körű háború olyan fő ellenségek ellen megy elsősorban, mint Oroszország és Kína.

A hét elején a londoni ecuadori nagykövetség, amely a WikiLeaks alapító Assange-nak 2012 óta ad menedéket, blokkolta internet hozzáférését és nem enged be hozzá látogatókat. A WikiLeakshez közelálló egyik forrás elmondta az RT-nek, hogy a követség lépése amiatt történt, amiért Julian Assange az ecuadori kormánynak nem tetsző twitter-üzenetet tett közzé Carlos Puigdemont volt katalán elnök németországi letartóztatásáról.

Pilger elmondta, hogy a nyugati média ahelyett, hogy tette volna dolgát, vakon besorolt a hivatalos narratíva mögé és a Salisburyben történt mérgezéses esetet a globális propaganda erőfeszítések részévé tette.

A mérgezés után a világ számos országából orosz diplomatákat utasítottak ki mindenfajta bizonyíték nélkül. 
A brit kormány Moszkvát vádolta a volt orosz kém és lánya elleni vegyi támadással.

Assange egyszerűen azt a tényt szögezte le, hogy erre nincs bizonyítéka a londoni kormánynak.

Pilger elmondta, példának hozva fel a Guardian brit lapban erről írt cikket, amely teljes mértékben a hivatalos verziót erősíti, hogy az olyanok, mint a cikk szerzője, James Ball, nem újságírók, mert a nyilvánosság joga megismerni az információkat és azt, hogy mit tesznek a kormányok.
„E háború második része egy igazi háborúról szól. Egy igazi háborúnak nézünk elé, hacsak e propaganda háborún nem látunk keresztül”, jelentette ki.

Leszögezte: a WikiLeaks-et és Assange-t pontosan azért támadják folyamatosan és évek óta, mert elkötelezettek a valódi újságírás mellett. Vagyis azt teszik, amit az igazi újságíróknak kellene tenniük: felelősségre vonni a hatalmon lévőket.

Forrás: RT News / Lovas István

Kapcsolódó Cikkek:


Újabb provokáció történt az imént Oroszország ellen Londonban - A britek megszálltak egy Aeroflot gépet "Elfogadhatatlan! Veszélyes! Felelőtlen" - reagált azonnal az orosz külügy

Egy hónapot kapott Nagy-Britannia, hogy leredukálja Oroszországban működő diplomatái számát - Megérkezett az orosz viszontválasz a hazug, bizonyítéknélküli vádaskodásokra

Életveszélyes játszma a tűzzel az a háború, amit a Nyugatot kézben tartó elit indított Oroszország ellen - 14 nyugati ország sorra utasítja ki az orosz diplomatákat.

Csillagos ötös! Az RT főszerkesztője olyan választ írt a Nyugatnak, hogy csak úgy füstöl: Ezért nem tiszteljük már a Nyugatot!


Nincsenek megjegyzések