Recent comments

Breaking News

"24 órát adok, hogy lemondjon!"- utasította, fenyegette meg és rúgatta ki John Bolton az iraki háború megindítása előtt az OPCW (vegyi fegyver-ellenőrző) vezetőjét


"24 órát adok, hogy lemondj! De ha nem, akkor készülj a következmények elfogadására!
Tudjuk, hol vannak a gyermekeid!"
John Bolton, Trump újonnan kinevezett neokon háborús héja nemzetbiztonsági tanácsadója rúgatta ki 1 óra alatt az OPCW (Organization for the Prohibition of Chemical Weapons), Vegyi Fegyverek Ellenőrzéséért felelős Szervezet első számú vezetőjét Irak megtámadása előtt közvetlenül - derült ki ma az érintett saját interjújából, amit most az RT News-nak adott Jose Mauricio Bustani.

Az OPCW vezetője akkor megpróbálta bevonni Irakot és Líbiát is a szervezetbe, hogy ezzel garantálják a biztonságot, azaz, hogy nem rendelkeznek vegyi fegyverekkel, így azokat nem is tudják bevetni. Természetesen mindez ellenkezett az akkor már asztalokon fekvő amerikai háborús tervekkel, melyeknek Irak, Afganisztán, Líbia megtámadása és szétverése volt az elsődleges célja. 

"Telefonhívást kaptam John Boltontól - ez volt a legelső alkalom, hogy kapcsolatba kerültem egyáltalán vele - és azt közölte velem, hogy arra kapott utasítást, hogy elmondja, le kell mondanom a szervezet vezetéséről, és ere én megkérdeztem természetesen, hogy miért?

Azt mondta, az én vezetési stílusom nem elfogadható Washington számára."
Jose Mauricio Bustani viszont elutasította John Bolton parancsát, hogy lemondjon, ezért a neokon háborús héja Hágába jött, az OPCW központjába néhány héttel a telefonhívás után.

"Ide jött az irodámba és azt mondta:
Le kell mondanod és adok 24 órát neked, mi ezt akarjuk. Távoznod kell, le kell mondanod a szervezet vezetéséről és az igazgatói posztról is."

Bustani azt mondta neki, hogy Ő semmivel nem tartozik az USA felé és Ő az OPCW minden tagállama felé tartozik csak elszámolással.
John Bolton erre még sötétebb és fenyegetőbb hangra váltott: 
"Oké. Akkor számíthatsz a megtorlásra. Készülj a következmények elfogadására. Tudjuk, hol vannak a gyermekeid."

Bustani elmondta, hogy akkor éppen két gyeremeke New Yorkban és egy lánya Londonban volt. Ezt felelte Boltonnak:
"A családom tudatában van, mi van folyamatban és felkészültek, hogy szembenézzenek a következményekkel."
A válasz sokkolta John Boltont, aki ezután elhagyta az irodát. 

"Ő nem egy olyan ember, akivel dialógust tudsz folytatni."- mondta el Bustani véleményét és a leleplezést Trump mellé és feléje ültetett Nemzetbiztonsági Tanácsadóról. 

"Személyes tapasztalatom alapján nem tudom elhinni, hogy Mr. Bolton képes lenne nemzetbiztonsági tanácsadója lenni az USA bármelyik kormányának is."John Boltont, aki ma nemzetbiztonságért felelős tanácsadó az elnök mellett, mindenki úgy ismeri, mint aki legszívesebben felégetné az egész világot, legalábbis a neki nem tetsző részét.

John Bolton 2002 és 2004 között a Bush-kormányzat fegyverzetellenőrzési és nemzetközi biztonságáért felelős államtitkára és az ENSZ nagykövete volt.
"Előítéletekkel teli, számos alkalommal aggodalmait és fenyegetéseit fogalmazta meg Észak-Korea, Irán és Szíria ellen."

Az utóbbi kritikus - mondja Bustani -, mert ez egy új Irak lehet, amely sokkal komolyabb következményekkel jár, és hatással van az egész Közel-Keletre.

"És azt hiszem, hogy az iraki invázió következtében létezik ma ISIS-iszlám állam (Daesh)és a különböző fanatikus iszlám mozgalmak."
Forrás: RT News
Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com

Kapcsolódó Cikkek:

Mi áll valójában Tillerson külügyminiszter menesztése a CIA vezetőjének odaültetése mögött? - Paul Craig Roberts vázolja a súlyos helyzetet 

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések