Recent comments

Breaking News

Kína európai támogatást keres, hogy az USA kereskedelmi háborúja és Trump agressziója ellen közös 'tűzfalat' hozhassanak létre


Kína európai támogatást keres, hogy hozzanak létre valamiféle 'tűzfalat' Trump kereskedelmi agressziója és a megindult a kereskedelmi háború ellen.

Peking nemzetközi kereskedelmi képviselői számos találkozót tartottak Európa vezető gazdaságaiban, hogy közösen védekezzenek valahogy az amerikai büntetővámok és kereskedelmi háború ellen.
"Az volt az üzenet, hogy együtt kell kiállnunk az amerikai protekcionizmus ellen a szabadkereskedelem érdekében." - mondta el egy európai diplomata a Reutersnek. 

"Kína önbizalmat mutat, de belül nagyon súlyosan érintik az intézkedéselk. Láthatóan alábecsültlék Trump elszántságát a kereskedelem területén." - tette hozzá a diplomata. , mert Kína ideges amiatt, hogy Kína sok kereskedelmi partnere is az USA oldalára áll.

A kínai árukra kivetett büntetővámokhoz hasonló tarifákat vetett ki Európa ellen is Washington, melynek célkeresztjében az európai acél-, és aluminium-termékek állnak.
Brüsszel azt üzente, hogy a Világkereskedelmi Központon (WTO) keresztül próbál kompenzációt elérni.

Az amerikai kereskedelmi deficit 2017-ben 375milliárd dollár volt. Rengeteg amerikai alapanyag megy Kínába, ahol olcsó munkaerő áll rendelkezésre. Amikor a kész terméket visszaszállítják az USA-ba, az már importnak (behozatalnak) számít a kereskedelmi mérlegben.

Forrás: RT News
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések