Recent comments

Breaking News

Kiderült, hogy egy nappal az iráni atomalku felmondása előtt a Fehér Ház Szaúd-Arábiát hívta az olajpiac alakítása ügyében


Egy nappal azelőtt, hogy az USA felmondta az iránnal kötött atomalkut, Washington és a Trump-adminisztráció egyik vezető képviselője telefonon arra kérte Szaúd-Arábiát tartsa stabilan (azóta látjuk milyen magasan) az olajárakat, ha esetleg az Irán-ellenes döntés megzavarná a köolaj-ellátást. Ez pedig gondot okozhatna az Egyesült Államoknak. - derült ki most.

Egy magas rangú amerikai tisztviselő hívta fel Mohamed bin Salman szaúdi koronaherceget, mielőtt Trump elnök bejelentette volna az iráni nukleáris megállapodásra vonatkozó felmondó döntését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Egyesült Államok az OPEC legnagyobb exportőre marad és a de facto vezető Szaúd-Arábiára számíthat az árak stabilizálása érdekében, mivel Washington aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a saját maga által életbe léptetett szankciók emelhetik az olajárakat.

Egy szaúdi tisztviselő a Reutersnek megerősítette ezt, de hozzátette:
"A bejelentés előtt értesültünk a JCPOA-ról szóló döntésről. Mindig beszélgetünk az Egyesült Államokkal a az olajpiac stabilitásáról. "

A hét elején a Bloomberg beszámolt arról, hogy az Egyesült Államok csendben kérte Szaúd-Arábiát és számos más OPEC-országot, hogy naponta mintegy egymillió hordóval növelje az olajtermelést.

Forrás: RT News
Fordította:
SBG Buddha - VilagHelyzeteKapcsolódó Cikkek:

Szaúd-Arábia: "Az Igazság kendőzetlenül" - A teljes filmet megnézhetitek itt
Szaúd-Arábia maga az ISIS - Tárja fel végre a The NY Times, amit eddig is tudtunk !
Theresa May a terrorizmust támogatja, ezért nem hozza nyilvánosságra Szaúd-Arábia szerepét a 9/11 merényletekben igazoló jelentést

A szaúdi koronaherceg szerint Putyin jelenti a legnagyobb fenyegetést Szaúd-Arábia számára és 3 nap alatt legyőzné az oroszokat Szíriában!

Londoni terrortámadások: Mért nem beszél senki a terroristákat támogató Szaúd-Arábiáról

"Öljétek meg a semmirekellő kutyát": A szaúdi hercegnő Párizsban alázta az ismert lakberendezőt, akinek lábat is kellett csókolni

Nincsenek megjegyzések