Recent comments

Breaking News

"Trump ágyúgolyóként rohan keresztül az önmegadó brüsszeli majmokon", akik engedtek a nyomásnak - Keiser Report


"Trump ágyúgolyóként rohan keresztül az önmegadó brüsszeli majmokon" - Keiser Report

Brüsszel engedett az amerikai nyomásnak azzal, hogy megígérte, több amerikai cseppfolyósított földgázt (LNG) és élelmiszert vásárol az USA-tól az EU acél és alumínium kivitelére vonatkozó büntető tarifák megszüntetése érdekében.

Májusban az USA és Trump büntetővámokkal sújtotta az Európai Unióból történő acél-, és alumínium behozatalt. Erre válaszul az EU 3 milliárd dolláros büntetővámot vetett ki az amerikai termékek importjára.

Max Keiser elemzése szerint 
Donald Trump darabokra tépte a II. világháború után elindult globalista agendát és a 'győztes mindent visz' alapon politizál a kereskedelemtől a külpolitikáig." 


Amit Trump csinál az gyakorlatilag a merkantilizmus új korszakát vezeti be. Ez azt jelenti, hogy minden ország a maga ura és a maga sikerének kovácsa."

Ezt a második világháború vége óta nem láttuk, amikor létrehoztuk a globalizációt és a globális intézményeket - például az IMF és a WTO - eszméjét, vagy az ENSZ-t és a NATO-t. Trump ezeket az intézményeket már felesleges pénzkidobásnak tartja."

A pénzügyi elemző hangsúlyozza, hogy az LNG-ről, a cseppfolyósított földgázról szóló megállapodás létfontosságú az Egyesült Államok számára, amely évtizedek óta tiltja az olaj és gáz külföldön történő értékesítését.

Trump úgy tekint erre az egészre, mint egy hatalmas monopoly-ra", ahol olyan hatalmas játékosok vannak még, mint Oroszország vagy Katar. Ahol azt szeretnéd biztosítani, hogy többet adsz el más országoknak, mint amennyit ők adnak el neked."

Forrás: RT News

(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Kapcsolódó VilagHelyzete és Alternatív Hírek Cikkek:

"Az USA a történelem legnagyobb kereskedelmi háborúját indította most el" - közölte Peking. Megérkezett a kínai válaszlépés is

Foreign Policy: "Atomalku után - Tanulni kellene a versailles-i béke kudarcából"

Kiderült, hogy egy nappal az iráni atomalku felmondása előtt a Fehér Ház Szaúd-Arábiát hívta az olajpiac alakítása ügyében

Nincsenek megjegyzések