Recent comments

Breaking News

Oroszország már Bermudánál is kevesebbet birtokol az amerikai államadósságból, miután megszabadult a fedezet nélküli kincstárjegyek felétől


Oroszország már kevesebbet birtokol az amerikai államadósságból, mint Bermuda, miután megszabadult a fedezet nélküli kincstárjegyek felétől. - írja az RT News

"Egy ilyen szankciókkal teli időben, az amerikiai állampapírokba történő befektetések is előbb-utóbb szanciók alá kerülhetnek. Oroszország USA-val folytatott külföldi kereskedelmi részesedése már csak 3,5 %. 

Az országok értelemszerűen azoknak a nemzeteknek az államkötvényeit szokták befektetésként tartani és vásárolni, akik kereskedelmi partnereik is egyben. 

Ez jelen esetben Oroszország és az USA között értelmét veszítette, így ésszerűtlen 10%-nál magasabb tartalékot vásárolni USA - államkötvényekben."

Mint pár nappal ezelőtt arról hallhattunk: 

2011 óta Oroszország több mint kétharmaddal csökkentette az amerikai kincstárjegyek mennyiségét, 150 milliárd dollárról a jelenlegi 50 milliárd dollárig.
Egyetlen hónap alatt Oroszország eladta a 96 milliárd dollár értékben birtokolt amerikai kincstárjegyek felét 47.4 milliárd dollár értékben. - az Amerikai Pénzügyminisztérium által pénteken nyíilvánosságra hozott jelentés szerint 


Más országok is csökkentik befektetéseiket az amerikai adósságokba.
Törökország
, amely aranyát is hazatelepítette az USA-ból, majdnem felére csökkentette az amerikai kincstárjegyeket a 2017 novemberi 62 milliárd dollárról 38,2 milliárd dollárra 2018 áprilisában.
Az USA állampapírjaiból már csak 48.7 milliárd dollárt birtokol Oroszország, ezzel a 22. helyen áll azon a listán, mely azon államokat sorolja fel, akik birtokolnak amerikai kincstárjegyeket. 

Első helyen Kína áll, mely szintén március és április között megszabadult 7 mlliárd dollárnyi kötvénytől. Japán áll a második helyen, mely szintén eladott most 12 milliárdot belőlük. 


Eközben Oroszország és Kína egyre inkább dobja a dollárt a kukába az egymás közötti nemzetközi kereskedelemben és a saját nemzeti valutájukban kereskednek. Irán szintén....


Forrás: RT News

Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com

Nincsenek megjegyzések